Kostpolitik

På Produktionsskolen vil vi servere en kost der er sund og ernæringsrigtig.

Formål

Formålet med skolens kostpolitik er, at den skal give de unge kendskab til ernæringsrigtig kost og give dem sund energi til at deltage i den produktion og undervisning, der foregår i løbet af dagen.

Politikken skal også være en hjælp til de elever, der har vægtproblemer, både over- og undervægt, så de gennem de daglige måltider får et fornuftigt forhold til kosten.

Råvarer

Kosten, der serveres, skal være sund og ernæringsrigtig, dvs. groft, grønt, fedtfattigt og alsidigt. I kosten skal der spares på sukker og raffineret mel. Skolen tilstræber, at der hver måned indgår fisk, kylling, svine- og oksekød, samt kødløse dage. Råvarer vælges så vidt muligt dansk, gerne lokalt og årstidsbestemt.

Servering & madkultur

Menuer sammensættes for en uge af gangen og ophænges, så elever og ansatte er orienteret.

Alle hovedmåltider, dvs. formiddagsmad og middagsmad, spises i kantinen på faste tidspunkter jf. ugeskemaet. Dette giver eleverne et forhold til hvordan man opfører sig, når mange mennesker indtager måltider sammen.

Eleverne vejledes i at tage passende mængder på tallerkenen. Fra tid til anden udskæres/uddeles der til hver enkelt. Ligeledes vejledes i hvordan man opfører sig, når mange mennesker spiser sammen.

Eftermiddagsmaden indtages på værkstedet sammen med faglæreren og de øvrige elever på værkstedet.

Mellemmåltider

Der er mulighed for at få morgenmadsprodukter, inden morgensamling.

I løbet af dagen og mellem hovedmåltider tilstræbes det, at eleverne har mulighed for at få frugt eller grøntsager. Værkstederne er selv ansvarlige for at tage mellemmåltider med ud i samlingsrum.

Om eftermiddagen vil der en gang ugentligt blive serveret kage/dessert.