UMV

UMV står for Undervisnings Miljø Vurdering og tager udgangspunkt i Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø. Ifølge loven skal alle skoler og uddannelsessteder udarbejde en skriftlig undervisningsmiljøvurdering mindst hvert tredje år, eller når der bliver bygget til eller renoveret.

UVM skal kortlægge de tre grundlæggende elementer i elevernes undervisningsmiljø, nemlig:
  • Det fysiske
  • Det psykiske
  • Det æstetiske miljø
Yderligere skal UMV indeholde følgende elementer:
  • Beskrivelse og vurdering af eventuelle problemer
  • Udarbejdelse af handlingsplan; hvornår og hvordan skal de konstaterede problemer løses
  • Udarbejdelse af retningslinjer for opfølgning på handlingsplanen

Hvordan laver vi en UMV?

På Produktionsskolen anvender vi et online spørgeskema, som vi har udarbejdet via askpeople.dk.

Hver elev skal logge sig ind på siden og udfylde spørgeskemaet, som vi selv har udarbejdet. Det foregår anonymt.

Efterfølgende samler vi dataene og udarbejder en handlingsplan.

Handlingsplanen

I handlingsplanen prioriterer vi problemerne, så skolen først sætter ind mod de allerværste mangler, dernæst de næst værste og så videre.

Handlingsplanen handler også om at uddele arbejdet til forskellige personer, så netop det punkt i planen bliver løst af den rette person/personer.